אודות

בית חולים אלי"ן הוקם בשנת 1932, כארגון וולונטרי, ע"י ד"ר הנרי קלר, רופא אורטופד אמריקאי, אשר הקדיש עצמו לעבודה התנדבותית עם ילדים בירושלים.

כתוצאה ממגפת הפוליו, שהייתה בארץ בסוף שנות ה-40 וראשית שנות ה-50, הקצה משרד הבריאות לבית החולים אלי"ן מבנה עתיק ששימש כמנזר של הכנסייה האורתודוכסית בסן סימון, כדי שישמש כבית חולים לשעת חירום.

בשנת 1971 חנך בית החולים את המבנה הנוכחי בקרית יובל.

במיקומו הנוכחי של בית החולים בירושלים, ניתן להנות מנופו של יער ירושלים ושכונת עין כרם, נוף ייחודי התורם לאווירה של התאוששות והחלמה.

 

מרכז השיקום המוביל בעולם

עם השנים, השירותים הורחבו וכיום, בית חולים אלי"ן הינו מרכז לשיקום ילדים ונוער המוביל במזרח התיכון ומהמובילים בעולם.

אלי"ן מתמחה באבחון ושיקום ילדים הסובלים ממגוון רב של מוגבלויות גופניות מולדות ונרכשות.

בבית החולים צוות רב מקצועי, המעניק מגוון רחב של שירותים רפואיים, פרא-רפואיים ושירותים נוספים מהמתקדמים בעולם, ביניהם: מחלקת שיקום ילדים, מחלקה לשיקום נשימתי לילדים, אשפוז יום שיקומי, מרפאות חוץ רב צוותיות, שח"ר – שיקום חינוכי רפואי (גני ילדים ומעון יום שיקומי), מרכז לשיפור מיומנויות, מרכז ספורט טיפולי ומערך דיור למונשמים. בנוסף, בית חולים אלי"ן משמש כמרכז מחקר והוראה לעוסקים בשיקום ילדים ונוער.

הטיפול באלי"ן

באלי"ן אנחנו מטפלים במגוון אתגרים שיקומיים החל מבעיות קלות הדורשות אבחון מקצועי, טיפול קצר והכוונה של ההורים ועד לטיפול כולל לשיקום ילדים שנפגעו מפציעות או מחלות קשות, כולל ילדים המתמודדים עם תלות בהנשמה מלאכותית ובשיקום ארוך טווח. המטופלים מגיעים מכל רחבי הארץ והעולם ובית החולים מותאם ומונגש לדתות, תרבויות ושפות שונות.

הטיפול באלי"ן הינו רב תחומי וכולל, בנוסף לקשת רופאים מומחים, גם טיפולי פיזיותרפיה, הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק וטיפולי שפה ותקשורת. את הטיפול מלווים כל העת צוות סיעודי, עובדות סוציאליות ופסיכולוגים המסיעים לילדים ולמשפחות  בתהליך השיקומי.

במהלך הטיפולים נדרשים הילדים ובני משפחותיהם למאמץ רב. על מנת להקל במקצת את הקושי, אנו משלבים בטיפולים שיטות וטכנולוגיות שיקומיות וכן טיפול באמצעות מציאות מדומה, טיפול בסיוע בעלי חיים, טיפולים במים בבריכה השיקומית, במתקני מרכז הספורט השיקומי  ובעזרת ליצנים רפואיים שהוכשרו במיוחד לקידום הטיפול השיקומי.

אנו מאמינים כי זכותו של כל ילד להגיע לאיכות חיים מיטבית למרות מוגבלותו ומעניקים כלים לילד ולמשפחתו להתמודד עם פגיעות סבוכות ומצבים ייחודיים המציבים אתגר רב בפני הילד, המשפחה והצוות המטפל.