_linktoalynovation

A-Maze-In'

פארק הבריאות לילדים “A-Maze-In’”: מגדירים מחדש משחק מכליל – Inclusive Play

פארק הבריאות לילדים “A-Maze-In’” מציע גישה חדשנית ומהפכנית למשחק מכליל, המתוכנן בקפידה כדי לתת מענה לילדים ברמת יכולת ומסוגלות מגוונת, תוך הצבת הצרכים של ילדים בעלי מוגבלויות במרכז. הפארק מציע נגישות מלאה ומקדם הכלה אמיתית, בכך הוא מגדיר מחדש את חוויית המשחק במרחבים ציבוריים פתוחים.

בהשראת עקרון תיקון עולם מהמסורת היהודית, היוזמה מבטאת מחויבות לעשייה חברתית דרך עיצוב, במקום לראות במוגבלות אתגר שיש להסתגל אליו, “A-Maze-In’” רואה בה מקור לחדשנות, ודואגת לכך שכל ילד ללא קשר ליכולתו, יוכל להשתתף בחוויות משחק משמעותיות.

פילוסופיית עיצוב חדשנית

הקונספט של “A-Maze-In’” נולד משאלה בסיסית: מה היה קורה אילו גני משחקים היו מתוכננים מראש עבור ילדים בעלי מוגבלויות, ולא כמשהו שצריך להתאים בדיעבד? שינוי החשיבה הזה הוביל ליצירת מרחבי משחק שהם לא רק נגישים, אלא גם מושכים ומלהיבים עבור כלל הילדים.

בשיתוף פעולה עם אלי"ן, בית החולים היחידי בישראל לשיקום ילדים ונוער, תוכנן פארק המשלב מטרות טיפוליות ותפקודיות באופן אינטגרטיבי עם חוויית המשחק. פעילויות אשר לרוב מתקיימות בסביבה טיפולית, משולבות באופן משחקי ומהנה, ובכך מאפשרות רכישת מיומנויות כחלק מבילוי חברתי עם המשפחה וילדים אחרים.

מרחב משחק מאוחד

ב“A-Maze-In’”  אין הבחנה בין אזורים המיועדים לילדים בעלי מוגבלויות, ובמקום זאת מוצע מרחב אחיד בו כל הילדים משחקים יחד. גישה זו מעודדת אמפתיה, הבנה וכבוד הדדי, ומבטיחה שכל ילד ירגיש מוערך ומועצם.

השפעה רחבה וחזון עתידי

הפילוסופיה שמנחה את “A-Maze-In’” עולה בקנה אחד עם העקרונות של ארגון 4EverYoung  הפועל לפיתוח מתקני פעילות ושיקום ציבוריים למבוגרים בעלי מגבלות תנועה. שני המיזמים מדגישים את החשיבות בתכנון סביבות המעודדות פעילות גופנית, מעורבות קוגניטיבית ואינטראקציה חברתית בין אוכלוסיות מגוונות.

באמצעות הפיכת מרחבים ציבוריים לסביבות מכילות, מיזמים אלו אינם רק עונים על הצרכים המיידיים של המשתמשים אלא גם תורמים לחיזוק תחושת הקהילה ולחיבורים בין-דוריים.

מבט לעתיד

“A-Maze-In’” היא יותר מגינת משחקים, זהו חזון לתרבות שוויונית יותר. המטרה היא לראות פארקים כאלה בכל עיר ברחבי העולם, תוך קביעת סטנדרט חדש בו שמחה, נגישות והכלה הן חלק בלתי נפרד מהמרחב הקהילתי.

 

20250508121220540.png