בגיל 77, אילן ברמן, מהנדס אינטל בגמלאות, החליף את המעבד במעבדה – והקים בבית החולים אלי"ן סדנת תלת־ממד שמייצרת ניסים קטנים לילדים עם מוגבלויות.

כשיצירתיות פוגשת נתינה – ילדים זוכים בעצמאות
בגיל 77, אילן ברמן, מהנדס אינטל בגמלאות, החליף את המעבד במעבדה – והקים בבית החולים אלי"ן סדנת תלת־ממד שמייצרת ניסים קטנים לילדים עם מוגבלויות. מאז 2015 הוא מתנדב בפרויקט פל״א (פתרונות לציוד אישי), ומפתח בהתנדבות פתרונות מותאמים אישית שמעניקים לילדים מפתח לעצמאות: לאכול לבד, לשתות כשצמאים, לשחק, ללמוד, אפילו להניח תפילין.
הכול מתחיל בצורך קטן – ונגמר בשינוי גדול.
כל פרויקט נולד מבקשה של הורה או מטפל: כפתור שקשה ללחוץ עליו, כוס שאי אפשר להחזיק, שלט שמופעל רק עם הפה. אילן מקשיב, מתכנן, מדפיס, משכלל – לפעמים ביום אחד, לפעמים לאורך שבועות. כך נולדים פתרונות שלא קיימים בשום מקום אחר, לכל ילד וילדה – לפי המגבלות, החלומות והיכולות הייחודיים להם.
כשהעיניים מדברות
לרבים מהילדים אין מילים להודות – אבל המבט אומר הכול. ליאת, אמא של נועם בן הארבע, מספרת על מחזיק בקבוק שאילן יצר לבנה: "נועם לא מסוגל לבקש לשתות, אבל בזכות האביזר – הוא פשוט יכול לשתות מתי שהוא צריך. זה שינה את כל התמונה." כשהוא רץ לראשונה במירוץ מקומי עם נעליים מותאמות, החיוך על פניו היה הניצחון האמיתי.
מעבדת הניסים של אלי"ן – קהילה יוצרת
העשייה של אילן היא לא לבד: כשאלי״ן נזקק ל־200 חלקי מתכת עבור כיסאות גן, סדנה ירושלמית תרמה את כולם. בעבודה צמודה עם המנהל הטכני של פל״א וצוות ההדרכה, אילן מפתח כיום כיסאות מודולריים לגני ילדים – מותאמים אישית למבנה הגוף של כל ילד, בצורה נגישה, בטוחה ומשתלמת.
