_linktoalynovation

NBEL

NBEL היא המעבדה להנדסה נוירו-ביומורפית באוניברסיטה הפתוחה. היא מפתחת זרוע רובוטית חסכונית בעלת יעילות אנרגטית גבוהה, עם יכולות הנעה חלופיות לתמיכה בעצמאותם של משתמשים בכיסא גלגלים בביצוע משימות יומיומיות כגון אכילה, שתייה והגעה לחפצים או הרמתם. הזרוע הרובוטית, המותקנת על גבי כיסא גלגלים, מופעלת על ידי מחשוב נוירומורפי, טכנולוגיה מתקדמת המשתמשת בשבבים מיוחדים עם ארכיטקטורה המחקה את מבנה המוח, ומקנה לו יעילות אנרגטית עד פי 1,000 ממעבדים מסורתיים.

אנשים רבים שמתניידים באמצעות כיסא גלגלים ממונע סובלים גם מקשיים בתפקודי גפיים עליונות ויכולים להפיק תועלת משימוש בזרועות רובוטיות המורכבות על כיסאות גלגלים, שהוכחו כמסוגלים להגביראת מידת העצמאות ולהפחית את הצורך בסיוע ממטפל. הזרועות מחוברות לצד הכיסא או לשולחן המגש שלו, ומונעות על ידי סוללת כיסא הגלגלים, לצורך התניידותו. הדבר מציב מגבלות טבעיות על חיי הסוללה של הזרוע, מכיוון שהיא מתחרה על חשמל עם הפונקציות הרגילות של כיסא הגלגלים. המכשירים הנוכחיים בשוק עולים בסביבות 35,000 דולר, עובדה שמהווה חסם עבור רוב האנשים המתניידים בכיסא גלגלים.

הודות לתמיכה ישירה מ-Intel Labs ו-Accenture Labs, NBEL הפכה לאחת מתוך קומץ גופים ברחבי העולם שאינם נמנים על ענקיות הטכנולוגיה שזכו לגישה ל-Loihi, שבב המחשוב הנוירומורפי של Intel בעל יכולות הלמידה בזמן אמת. מינופם של רכיבי חומרה זולים יותר, אלגוריתם שמשתפר עם הזמן וצריכת אנרגיה נמוכה במידה ניכרת, פירושםהפחתת עלות הזרוע הרובוטית של NBEL עד לכמחצית ממחירה כיום. הדבר יאפשר לכלול אותה בחבילות סיוע וציוד רפואי המסובסדות על ידי הממשלה. בעוד שהפתרון הנוכחי נשלט על ידי בקר השליטה של כיסא הגלגלים, ובכך מגביל את הצורך ברכיבים נוספים, מחקרים עתידיים צפויים להביא להתקדמות בבקרים מבוססי ממשק אדם-מכונה, כגון טכנולוגיית הכוונה במבט, במטרה לענות על צרכיהם של משתמשים המוגבלים מאוד בתנועה.

 

20230213130402.504.jpg