
הרב יהושוע שיינברגר, יו"ר ארגון רפע"ה – רפואה על פי ההלכה, הגיע היום לביקור בבית החולים אלי"ן בו נפגש עם מנכ"ל בית החולים דר' מורית בארי ולאחר מכן ערך סיור בבית החולים בהדרכת נעמי גפן – סמנכ"ל בית החולים. בביקור עמד הרב מקרוב על הנעשה בבית החולים וצפה בטיפולים השונים.
הרב שיננברגר סיפר כי הוא מכיר את בית החולים שנים רבות ועוסק למעלה מ-40 שנה בתחום הרפואה "אני רואה את אלי"ן כאתגר הראשון וההמשכי לכל הילדים שצריכים את השיקום ואין כדוגמתו, מה שיש במקומות אחרים זה לגילאים אחרים, לגיל הזה אין, מסירות הנפש של הציבור של הרופאים ושל ההנהלה לא רואים באף מקום – אני רואה את זה".
הרב שיבח את העבודה הנעשית באלי"ן ואת מסירות העובדים "מסירות הנפש שלכם הוא יותר גדול ממקום אחר – אתם רואים ילדים שנולדים עם בעיות ורוצים שהם יגדלו. פה זה טיפול שנמשך לאורך שנים, אתם מפחיתים סבל של משפחות, זה חברותי יותר, פה מצילים את החיים של ילדים חסרי ישע – זה ממש הצלת נפשות".
בנוסף, נפגש הרב עם דר' עמנואל קורניצר, מנהל מחלקת שיקום ודן איתו על הניסים המתרחשים באלי"ן "אנו רואים כל יום ילדים שמתקדמים צעד אחר צעד ומשפרים את יכולותיהם, כל התקדמות כזו מבחינתנו היא פרי עבודה קשה ואנו מברכים על כך את ברכת הטוב והמטיב" אומר דר' קורניצר.
בהמשך לביקורו, יזם הרב שיינברגר מפגש של רבנים ומובילי דעת קהל שיגיעו להרצאה וביקור באלי"ן וידונו על סוגיות הלכתיות בשיקום ילדים.
דר' מורית בארי אומרת כי זהו כבוד גדול לשמוע את דברי הרב "אנו פועלים כל ימות השנה על מנת שכל הילדים יוכלו להרגיש בבית באלי"ן ומצפים כי יוכלו לחזור לביתם במהירות האפשרית ובמצב הטוב ביותר".
ראש העיר ירושלים מר ניר ברקת חנך הבוקר את המחלקה המחודשת לשיקום נשימתי
ניר ברקת: "ב"יח אלי"ן הוא פנינה בוהקת במיוחד בעיר ירושלים"
במחלקת השיקום הנשימתי באלי"ן – מהפך
לאחר שיפוץ ממושך עברה היום המחלקה לשיקום נשימתי למחלקה המשופצת. במסגרת השיפוץ נבנתה במרכז המחלקה רחבת טיפולים.
קורס נוסף של "הורים וילדים מתאמנים" במסלול
במסלול נפתח קורס נוסף של "הורים וילדים מתאמנים" בימי א', החל מ-15/4 בשעות 16:30-17:15.
אבחון נוירופסיכולוגי - בדרך למיצוי הפוטנציאל
הילד מתקשה בלימודים? בעזרת אבחון נוירופסיכולוגי ניתן לזהות את נקודות החוזק והחולשה של הילד ולסייע בהתוויית הדרך להגעה לתפקוד מיטבי.
מסיבת פורים באלי"ן עם בית הספר רימון
לקראת חג הפורים התקיימה בבית החולים מסיבה מיוחדת במינה. להקת הסלסה של בית הספר רימון הגיעה להופעה חיה בהרכב מלא בפני ילדי בית החולים אלי"ן.
משנכנס אדר מרבים בשמחה
ילדי מחלקת שח"ר – שיקום חינוכי רפואי בבית החולים אלי"ן, חגגו את ראש חודש אדר במסיבה אותה ארגנו מתנדבים מעמותת "שמחה לילד".
ועידת ישראל הראשונה לבטיחות ילדים
ועידת ישראל הראשונה לבטיחות ילדים של ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, תתקיים ביום רביעי ה-15 בפברואר בבנייני האומה.
הרב יונה מצגר, הרב הראשי לישראל הגיע לביקור באלי"ן במטרה ללמוד על המרפאה הטרום לידתי להורים עם עובר בסיכון ולאחל לה הצלחה.